NL | FR | EN

Datum: 10/03/2009

Wenduine, Februari 2009

Beste vrienden, collegae en sympathisanten,

In 2004 gingen we de uitdaging aan om de marathon in Chicago uit te lopen. Het was afzien, maar het genot om die eindmeet te halen en het doel waarvoor we mochten afzien, verzachtte alle spierpijn waarmee we nog dagen werden geconfronteerd ! Minder spierpijn hielden we over aan de Sylvestergala's, die we mochten organiseren in de Roode Poort in 2005 en 2006. Aan de gala's hielden sommigen wellicht minder hartverheffende gevolgen over "the day after".

Wat zowel de marathon als de Sylvestergala's gemeen hadden, waren de aanzienlijke euro's die ten goede kwamen aan het Michaël Van Waeyenberge Fonds. Nu, al een hele poos later, dachten we dat het tijd werd om nog eens te zorgen voor een pecuniaire injectie ten voordele van het Fonds. Immers, het blijft de bedoeling om het goede doel waarvoor het Fonds werd opgericht te blijven invullen en dit vraagt natuurlijk een financiële ondersteuning.

Voor het nieuwste initiatief trekken de gangmakers letterlijk naar het uiteinde van de wereldbol om er op Antarctica de marathon te lopen. Nu, dat mag gerust beschouwd worden als een ode aan Michaël Van Waeyenberge. De marathon zal wellicht letterlijk door de kou adembenemend zijn, maar ook de omgeving zal dat figuurlijk even zeer zijn.

Wij, Jean Paul en Silvie Waelkens-Mourisse en Grace Tack-Van Beselaere, hopen op 10 maart onze marathon volledig uit te lopen. Philippe Tack, echtgenoot van Grace zal zich wagen aan een halve marathon.

Iedereen weet natuurlijk dat een vrijwillige bijdrage voor het Fonds altijd meer dan welkom is maar de bedoeling is om ons - net als toen in Chicago - te laten sponsoren per km onder het motto "No pain, no gain" ! Een marathon wordt gelopen over een afstand van 42 km en 195 m. Samen hopen we een afstand van 147 km te overbruggen. U kan 1 of meerdere kilometers sponsoren aan 5 euro per kilometer.

Uw bijdrage kan gestort worden op het rekeningnummer van de Koning Bouwdewijnstichting 000-0000004-04 met vermelding“Michaël Van Waeyenberge Fonds R71679 – marathon Antarctica”. Een fiscaal attest wordt geleverd vanaf 30 €.

We hopen zo weer het Fonds een flinke financiële bijdrage te kunnen bezorgen. Uw steun is een belangrijke bijdrage voor de werking van het Fonds en voor ons een enorme stimulans om de 42 km in zeer frisse en misschien barre weeromstandigheden uit te lopen.

Meer info over de marathon op Antarctica kunt u nalezen op de site.

We hopen niet alleen de inspanning tot een goede einde te brengen, maar ook dat u ons enthousiasme deelt en danken u bij voorbaat voor uw gulle sponsoring.

Met sportieve groeten,

Jean Paul en Silvie Waelkens-Mourisse

Philippe en Grace Tack-Van Beselaere

Interview Jean Paul WaelkensNederlandsFrans